Benieuwd hoe onze geslaagde kandidaten het traject ondervonden?

Lees hier de ervaringen van onze kanjers!

Gerda: “Ik heb momenteel een vast contract. Dit is helemaal mijn ding!”

De natuur geeft Gerda ontzettend veel rust. Gerda heeft jaren gewerkt als assistent-bedrijfsleider in een supermarkt en werkt nu als Aankomend Hovenier. “Iedereen zou dit kunnen. Alles wat je leert kun je gelijk toepassen. Als de motivatie er is, dan lukt het wel!”

Hoe bent u bij Groen Uitzendburo terechtgekomen?                                                                                “Door veranderingen bij mijn vorige baan ben ik gestopt. Ik kwam bij het UWV terecht en moest gaan solliciteren. Ik kwam al snel uit bij Groen Uitzendburo en heb me opgegeven voor het traject. Bij Groen Uitzendburo werken alleen maar enthousiaste mensen. Er was veel persoonlijk contact en dat vond ik heel fijn.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
Ik was assistent-bedrijfsleider in een supermarkt. Dat is totaal wat anders.” Zijn er nog overeenkomsten met het werk dat u nu doet? “Wel met wat ik ga doen: ik wil doorgroeien. Ik ben daar ook al mee bezig, want ik ga een vervolgopleiding doen. Ik wil sturing geven aan een groep en achter de schermen werken. Planningen maken, orders maken, dat soort dingen. Ik ben namelijk altijd nieuwsgierig naar het totaalplaatje. Momenteel heb ik een vast contract. Dit is helemaal mijn ding!

Wat vond u van het traject?
“Het is een lekker kort traject. Tijdens de opleiding werk je veel in de praktijk. Alles wat je leert kun je gelijk toepassen. Je moet wel gemotiveerd zijn. Het is een kort, maar intensief traject. Weet dus waar je aan begint. De opleiding was goed te doen. Als je gemotiveerd bent, dan lukt het wel!”

Wat vindt u leuk aan het vak?
“De veelzijdigheid. Je werkt met collega’s op verschillende plekken zoals bij particulieren, bedrijven, scholen, en instellingen. De werkzaamheden die ik doe zijn ook iedere keer verschillend. De hele tijd hetzelfde werk doen is niks voor mij. Je bent lekker buiten en dat geeft mij ontzettend veel rust. Ik voel geen druk. Ik werk altijd samen met collega’s, dat maakt het ook nog gezellig.” “Ik heb veel leuke reacties gekregen. Mensen vinden het leuk dat een vrouw, die ook nog wat ouder is, deze keuze heeft gemaakt. Ik ben dan ook wel een aanpakker.”

Heeft u altijd al iets in deze richting willen doen?
“Nee eigenlijk niet. Het kwam op mijn pad. Toen ik klaar was bij de supermarkt dacht ik: ik moet totaal wat anders gaan doen. Ik heb jaren geleden een vervelende gebeurtenis meegemaakt op het werk. Dit heeft mij ertoe gezet dat ik heel veel de natuur in ben gegaan. Dat geeft mij rust. Ook daarom ben ik deze kant op gegaan. Ik vind het heerlijk!”

Welke kwaliteiten moet iemand hebben om dit vak te beoefenen?
“Eigenlijk heb je voor dit vak niet veel kwaliteiten nodig. Iedereen zou dit kunnen. Je moet lichamelijk wel een beetje sterk zijn. Maar als je jezelf goed inzet, gaat het perfect.”

Zou u anderen het traject aanbevelen?
“Ja, zeker weten. Als je rust wilt en even op adem wilt komen, dan is dit zeker goed.”