Er altijd al van gedroomd om de boom in te gaan? DAT KAN!

Start jouw carrière als boomverzorger bij ons!

Jouw weg naar succes in de boomverzorging begint bij de Groene Veluwe.
Meld je nu aan voor onze European Tree Worker (ETW) opleiding met baangarantie en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière. 
Groen Uitzendburo stoomt jou in 12 maanden tijd klaar om letterlijk de boom in te gaan. Tijdens de opleiding tot European Tree Worker werk je direct en leer je klimmen, omgaan met een motorkettingzaag, uitvoeren van boomcontroles en allerlei andere dingen over boomverzorging. Wij zoeken direct passend werk voor jou en volg je een jaar lang verschillende schooldagen op onze praktijklocatie in Epe.

Werk je graag buiten? Geniet je in de natuur al van bomen? Denk er dan eens over na om je om te scholen tot European Tree Worker.

Ben je enthousiast of wil je graag dat we je meer over het opleidingstraject vertellen?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Tijdens de opleiding krijg je les over de volgende onderwerpen:

  • Motorkettingzaagtrainingen (lichte tot zware velling)
  • Klimtrainingen
  • Hoogwerker
  • Wet en Natuurbescherming
  • Snoeien
  • Bodemkunde
  • Sortiment bomen

Enthousiast geworden? Meld je voor 1 september aan voor het opleidingstraject European Tree Worker!

Sta je liever met beide benen op de grond? We hebben nu ook een opleidingstraject voor aankomend hoveniers! Bekijk deze vacature via de link: Aankomend Hovenier

Meer lezen over de opleiding European Tree Worker? Klik dan hier voor de flyer!

Praktische informatie

Wanneer                                                      De opleiding start in oktober 2023 en duurt tot en met oktober 2024.

Opleidingslocatie                      Opleidingscentrum Groene Veluwe, Tongerenseweg 116, Epe

Groepsgrootte
Elke groep bestaat uit 16 kandidaten tijdens het theoretische gedeelte, echter de praktijkmodules zijn in groepen van 8.

Salaris                                  Startsalaris van minimaal €13,36 euro per uur (afhankelijk welke cao van toepassing is). Daarnaast wordt de kostbare opleiding en alles wat je ervoor nodig hebt voor je betaald. Dat scheelt je wel minimaal  €10.000 euro.

Programma:
Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit:

  • 47 lesdagen van 8 uur per dag, inclusief 5 dagen examentraining en 1 dag examen.
  • 4 a 5 uur per week thuisstudie voor praktijkopdrachten.

Soort dienstverband

Bij deelname aan het opleidingstraject wordt het soort dienstverband aangeboden op basis van jouw situatie, of je nu werk hebt of een uitkering ontvangt.

Hebje een baan en wil je omscholen?

Als je momenteel werk hebt en je wilt omscholen, krijg je tijdens het opleidingstraject een jaarcontract in samenwerking met onze partner, Groen Uitzendburo. Dit biedt jou zekerheid en stabiliteit gedurende de opleiding.

Heb je een uitkering?

Indien je een uitkering ontvangt, behoud je gedurende de eerste vier maanden van het traject je uitkering. Na succesvolle afronding van deze eerste vier maanden, waarin je werkt en leert met behoud van je uitkering, ontvang je een contract van minimaal acht maanden. Dit contract garandeert werk voor minimaal het aantal uren dat je momenteel een uitkering ontvangt, of voor 32 uur per week zonder uitzendbeding. Dit biedt je een perspectief op langere termijn en verdere stabiliteit in je werk.

Waarom dit traject?

Er is momenteel een groot tekort aan boomverzorgers. Daarom is er in samenwerking met UWV,  Groene Veluwe en Groen Uitzendburo een traject opgezet om mensen op te leiden tot boomverzorger. Dit traject biedt mensen die altijd al boomverzorger wilden worden of mensen die wegens omstandigheden niet in hun eigen sector aan het werk kunnen, de mogelijkheid om zich te laten omscholen.

Het traject is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, omdat zowel het UWV als Groen Uitzendburo de investering van de opleiding voor de kandidaat doen.

Vereisten?

De vereisten om deel te nemen aan het traject verschillen, afhankelijk van of je een uitkering hebt of werkzaam bent.

Uitkering bij UWV:

Om deel te nemen aan het traject, dien je toestemming te krijgen van jouw UWV-adviseur. Daarnaast zal er een intakegesprek plaatsvinden met Groen Uitzendburo of Groene Veluwe. Tijdens dit gesprek zullen we samen de vereisten en criteria bespreken die nodig zijn om aan het traject deel te nemen.

Heb je momenteel werk:

Om deel te nemen aan het traject, zal er een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zullen we samen de vereisten en criteria bespreken die nodig zijn om aan het traject deel te nemen.

Schoolgeld

De kosten van de opleiding variëren, afhankelijk van of je een uitkering ontvangt of werk hebt.

Heb je een uitkering?

Indien je een uitkering hebt, bedragen de kosten van de opleiding €9.340 exclusief btw. Het is mogelijk dat het UWV deze kosten voor je betaalt vanuit het scholingsbudget, dat een waarde heeft van 5000 euro. Het resterende bedrag wordt vergoed door Groen Uitzendburo.

Heb je momenteel werk?

We nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden voor vergoeding van jouw opleiding te bespreken. We bieden maatwerkoplossingen en willen graag samen met jou kijken naar de beste opties.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek over de kosten van de opleiding en de beschikbare vergoedingsmogelijkheden. We staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw nieuwe carrière als boomverzorger.