Er altijd al van gedroomd om de boom in te gaan? DAT KAN!

Word European Tree Worker met baangarantie!

Groen Uitzendburo stoomt jou in vier maanden tijd klaar om letterlijk de boom in te gaan. Tijdens de opleiding tot European Tree Worker loop je stage en leer je klimmen, omgaan met een motorkettingzaag, uitvoeren van boomcontroles en allerlei andere dingen over boomverzorging. Het mooiste van alles: na het afronden van je opleiding krijg je zeker acht maanden baangarantie! Er is veel vraag naar boomverzorgers, dus ook na deze acht maanden is de kans groot dat je aan de slag kunt blijven.

Werk je graag buiten? Geniet je in de natuur al van bomen? Denk er dan eens over na om je om te scholen tot European Tree Worker.

Ben je enthousiast of wil je graag dat we je meer over het opleidingstraject vertellen?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Een European Tree Worker is gespecialiseerd in boomverzorging, zoals het snoeien van bomen, het uitvoeren van boomveiligheidscontroles en in het voorkomen of bestrijden van mogelijke ziekten en plagen. Het is een specialisatie die niet standaard toebehoort tot de werkzaamheden van een hovenier.

In november 2023 start het traject van een jaar in Apeldoorn waarbij je stageloopt bij een boomverzorgingsbedrijf. Als je in februari 2024 een aantal certificaten haalt kun je er aan de slag als vaste boomverzorger voor minstens acht maanden. Je kent het bedrijf al en kunt meteen de boom in.

Tijdens de opleiding krijg je les over de volgende onderwerpen:

 • Motorkettingzaagtrainingen (lichte tot zware velling)
 • Klimtrainingen
 • Hoogwerker
 • Wet en Natuurbescherming
 • Snoeien
 • Bodemkunde
 • Sortiment bomen

Enthousiast geworden? Meld je voor 1 november aan voor het opleidingstraject European Tree Worker!

Sta je liever met beide benen op de grond? We hebben nu ook een opleidingstraject voor aankomend hoveniers! Bekijk deze vacature via de link: Aankomend Hovenier

Meer lezen over de opleiding European Tree Worker? Klik dan hier voor de flyer!

Praktische informatie

Wanneer                                                      De opleiding start in november 2023 en duurt tot en met oktober 2024

Opleidingslocatie                      Praktijk Centrum Bomen, Asselsestraat 328 B in Apeldoorn.

Er kunnen 10 tot 15 kandidaten deelnemen in een groep.

Salaris                                  Startsalaris van minimaal €13,36 euro per uur (afhankelijk welke cao van toepassing is). Daarnaast wordt de kostbare opleiding en alles wat je ervoor nodig hebt voor je betaald. Dat scheelt je wel €10.000 euro.

Soort dienstverband                      Na vier maanden (fulltime) opleiding en praktijkleren volgt bij gebleken geschiktheid een contract van minimaal acht maanden voor minimaal het aantal uren dat iemand een uitkering ontvangt of voor 32 uur per week zonder uitzendbeding.

Programma                                              Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit:

 • 46 lesdagen van 8 uur per dag, dit is inclusief 4 dagen examen;
 • 4 maanden werken op een praktijkplek;
 • Na deze 4 maanden volgt een passende werkplek in loondienst (baangarantie);
 • 4 à 5 uur per week extra voor praktijkopdrachten.

Waarom dit programma?                Er is een groot tekort aan boomverzorgers. Daarom is er in samenwerking met UWV en PC Bomen een traject opgezet om mensen op te leiden tot boomverzorger. Mensen die altijd al boomverzorger wilden worden of mensen die wegens omstandigheden niet in hun eigen sector aan het werk kunnen, kunnen zich laten omscholen middels dit traject. Doordat zowel het UWV als Groen Uitzendburo de investering van de opleiding voor de kandidaat doet, is het traject laagdrempelig en voor iedereen mogelijk.

De (UWV-)adviseur van de kandidaat geeft toestemming. Daarnaast voert Groen  Uitzendburo en  Praktijkcentum Bomen een intakegesprek of de kandidaat in het traject past.

Schoolgeld                                        De kosten van de opleiding zijn €9.340 euro exclusief btw. Dit wordt (gedeeltelijk) voor je betaald door het UWV vanuit het scholingsbudget en door Groen Uitzendburo. Daarnaast betaalt Groen Uitzendburo je boeken à €320,- en betaalt je toekomstige opdrachtgever het ETW-examen à €740,- Je behoudt jouw uitkering gedurende de eerste vier maanden van de opleiding.

De kosten voor het herexamen betaalt de kandidaat zelf. Voor WW-kandidaten bestaat in 2023 de mogelijkheid scholingsbudget aan te vragen bij de adviseur van het UWV. Reiskosten worden vergoed wanneer de enkele reis meer dan 10 kilometer is.