Heb jij groene vingers? Dan zoeken wij jou!

Word Aankomend Hovenier met baangarantie!

Ga voor een carrièreswitch en volg de opleiding tot Aankomend Hovenier bij Groen Uitzendburo! Ons doel is om jou in drie maanden tijd klaar te stomen voor het hoveniersvak. Tijdens de opleiding loop je stage en kun je lekker in de buitenlucht aan het werk om de mooiste tuinen te onderhouden en aan te leggen. Het mooiste van alles: na het afronden van je opleiding tot aankomend hovenier krijg je zeker een half jaar baangarantie. In 2021 draaiden wij een pilotjaar en hebben wij dertig aankomend hoveniers opgeleid en voorzien van een baan. In 2022 hebben we zelfs 45 kandidaten opgeleid tot aankomend hovenier? Daarom gaan we in januari 2024 opnieuw aankomend hoveniers opleiden. De hovenierssector is op zoek naar jou!

Wat je doet als Aankomend Hovenier:

 • Tuinonderhoud zoals het onderhouden van borders, gazon en het snoeien van houtige gewassen.
 • Tuinaanleg zoals het uitzetten van plantvakken en/of gazon, het uitvoeren van verschillende grondbewerkingen en het planten van bomen, heesters, hagen, vaste planten en/of perkplanten.

Nu al enthousiast? Wij geven je graag meer informatie!

Wil je meer informatie?

In december 2023 start het voortraject waarbij we elkaar leren kennen en alles wordt klaargemaakt om in januari 2024 meteen van start te gaan met de VHG branche-opleiding. Zodra je in april je certificaat haalt kun je er aan de slag als vaste medewerker voor minstens zes maanden. Je kent het bedrijf al en kunt meteen met je handen in de grond.

Zoek je het liever hogerop? We hebben nu ook een opleidingstraject voor boomverzorgers (ETW’ers)! Bekijk deze vacature via European Tree Worker

Ben je benieuwd en wil je meer informatie? Bel ons, wij leggen jou heel graag alles tot in de puntjes uit! 0578-615940

Dit opleidingstraject past perfect bij je als je:

 • klaar bent voor een nieuwe uitdaging waarbij elke dag anders is;
 • communicatief vaardig bent;
 • nog minimaal 4 tot 6 maanden uitkeringsgerechtigd bent;
 • minimaal MBO-1 werk- en denkniveau hebt;
 • minimaal 18 jaar bent;
 • leergierig bent binnen het hoveniersvak;
 • een aanpakker bent die werk ziet liggen.

Om deel te mogen nemen aan dit traject, moet jouw (UWV-)adviseur toestemming geven. Daarnaast zal Groen Uitzendburo een intakegesprek met je voeren om te kijken of jij binnen het traject past.

Praktische informatie

Wanneer                                                      De opleiding start in januari 2024 en duurt tot en met maart of april van dat jaar. Aansluitend volgt een half jaar contract via Groen Uitzendburo bij de opdrachtgever.

Opleidingslocatie                              Epe, Deventer, Boven-Leeuwen en Doorn

Salaris
De inschaling vindt plaats via de inlenersbeloning van de CAO van het praktijkbedrijf.

Soort dienstverband                           Na drie maanden (fulltime) opleiding en praktijkleren volgt bij gebleken geschiktheid een contract van minimaal zes maanden voor minimaal het aantal uren dat iemand een uitkering ontvangt of voor 32 uur per week zonder uitzendbeding.

Programma                                             Het programma duurt 3 maanden en bestaat uit:

 • 2 dagen school (totaal 20 lesdagen van 8 uur per dag, incl. 2 dagen examen en eventueel herexamen);
 • 3 dagen stage (8 uur per dag) bij een hoveniersbedrijf;
 • 4 terugkomzaterdagen;
 • 4 à 5 uur per week extra voor E-learning.

Waarom dit programma?             Er is een groot tekort aan hoveniers. Wij willen jou de kans geven om binnen een hele korte tijd aan de bak te gaan! Groen Uitzendburo werkt voor dit traject samen met het UWV, school Zone.college en Opleidingscentrum Groene Veluwe. Door de goede samenwerking en daardoor lage kosten voor de kandidaat kan iedereen die dat wil zich omscholen tot aankomend hovenier.

Schoolgeld                                                  De kosten van de opleiding zijn €3175,- exclusief BTW. Dit wordt voor je betaald door het UWV vanuit het scholingsbudget en (gedeeltelijk) door Groen Uitzendburo.

Reiskosten worden vergoed wanneer de enkele reis meer dan 10 kilometer is naar je opdrachtgever.

Meer informatie voor werkgevers:

Mogelijk heeft u in het (recente) verleden contact met ons gehad over de vraag of wij personeel beschikbaar hadden voor uw organisatie. Het is geen nieuws dat goed geschoolde en vakbekwame hoveniers nauwelijks beschikbaar zijn. Graag denken wij in mogelijkheden en hebben daarom in samenwerking met Zone.college en Groene Veluwe een uniek sprinttraject opgezet om mensen in korte tijd op te leiden tot Aankomend Hovenier. Dit kan mogelijk iets zijn voor een aantal van uw medewerkers om aan mee te doen. De opleiding is kort, heel praktijkgericht, mensen worden gecertificeerd en een groot deel van de kosten kan gesubsidieerd worden.

Start en kosten opleiding
In januari 2024 start deze korte opleiding waarbij kandidaten 3 maanden 2 dagen per week naar school gaan en 3 dagen blijven werken in de praktijk in uw bedrijf. Daarna kunnen zij examen doen en het VHG erkend certificaat Aankomend Hovenier halen. Kosten voor de opleiding zijn €3.175,- euro waarvan 1.000,- euro door Colland gefinancierd kan worden. De opleiding wordt aangeboden in Epe, Doorn, Deventer en Boven-Leeuwen.

Kandidaten beschikbaar voor werk bij u
Er hebben zich reeds tientallen mensen voor deze opleiding ingeschreven. Een aantal van hen zoekt nog een arbeidsplek waar ze 9 maanden kunnen werken om het hoveniersvak verder onder de knie te krijgen. Vanaf april 2024 zijn deze kandidaten volledig inzetbaar voor uw bedrijf in de periode dat u ze het hardste nodig heeft. Door deze opzet kunnen wij deze volwassen zeer gemotiveerde leerlingen tegen een gereduceerd tarief bij u onderbrengen vanaf januari 2024 voor de periode van 9 maanden!

Hier vind u een korte uitleg op 1 A4 met voordelen voor u als werkgever!