Heb jij groene vingers? dan zoeken wij jou!

Word aankomend hovenier met baangarantie!

We gaan door! In 2021 draaiden wij een pilot jaar en hebben wij 30 aankomend hoveniers opgeleid en voorzien van een baan. 
Waarom dan niet nog een keer? Daarom gaan we in januari 2022 opnieuw aankomend hoveniers opleiden, misschien is dit dan wel wat voor jou!

Ga voor een carrièreswitch en volg de opleiding tot aankomend hovenier bij Groen Uitzendburo! Ons doel is om jou in drie maanden tijd klaar te stomen voor het hoveniersvak. Tijdens de opleiding loop je stage en kun je lekker in de buitenlucht aan het werk om de mooiste tuinen te onderhouden en aan te leggen. Het mooiste van alles: na het afronden van je opleiding tot aankomend hovenier krijg je zeker een half jaar baangarantie. De hovenierssector is op zoek naar jou!

Wat je doet als aankomend hovenier:

 • Tuinonderhoud zoals het onderhouden van borders, gazon en het snoeien van houtige gewassen.
 • Tuinaanleg zoals het uitzetten van plantvakken en/of gazon, het uitvoeren van verschillende grondbewerkingen en het planten van bomen, heesters, hagen, vaste planten en/of perkplanten.

Nu al enthousiast? Wij bellen jou graag met meer informatie!

Aanmelden kan door onderstaande gegevens in te vullen

Liquid syntax error: parameter 'to' not given

In december 2021 start het voortraject waarbij we elkaar leren kennen en alles wordt klaargemaakt om in januari 2022 meteen van start te gaan met de VHG branche-opleiding. Zodra je in april je certificaat haalt kun je er aan de slag als vaste medewerker voor minstens zes maanden. Je kent het bedrijf al en kunt meteen met je handen in de grond.

Zoek je het liever hogerop? We hebben nu ook een opleidingstraject voor boomverzorgers (ETW’ers)! Bekijk deze vacature via European Treewokrer

Ben je benieuwd en wil je meer informatie? Bel ons, wij leggen jou heel graag alles tot in de puntjes uit! 0578-615940

Dit opleidingstraject past perfect bij je als je:

 • klaar bent voor een nieuwe uitdaging waarbij elke dag anders is;
 • communicatief vaardig bent;
 • nog minimaal 4 tot 6 maanden uitkeringsgerechtigd bent;
 • minimaal MBO-1 werk- en denkniveau hebt;
 • minimaal 18 jaar bent;
 • leergierig bent binnen het hoveniersvak;
 • een aanpakker bent die werk ziet liggen.

Om deel te mogen nemen aan dit traject, moet jouw (UWV) adviseur toestemming geven. Daarnaast zal Groen Uitzendburo een intakegesprek met je voeren om te kijken of jij binnen het traject past.

Praktische informatie

Wanneer                                                      De opleiding start in januari of februari 2022 en duurt tot en met maart of april van dat jaar. Aansluitend volgt een half jaar contract via Groen Uitzendburo bij de opdrachtgever.

Opleidingslocatie                              Epe, Deventer, Nijmegen en Doorn

Salaris                                                            De inschaling vindt plaats via de inlenersbeloning van de CAO van het praktijkbedrijf.

Soort dienstverband                           Na drie maanden (fulltime) opleiding en praktijkleren volgt bij gebleken geschiktheid een contract van minimaal zes maanden voor minimaal het aantal uren dat iemand een uitkering ontvangt of voor 32 uur per week zonder uitzendbeding.

Programma                                             Het programma duurt 3 maanden en bestaat uit:

 • 2 dagen school (totaal 20 lesdagen van 8 uur per dag, incl. 2 dagen examen en eventueel herexamen);
 • 3 dagen stage (8 uur per dag) bij een hoveniersbedrijf;
 • 4 terugkomzaterdagen;
 • 4 à 5 uur per week extra voor E-learning.

Waarom dit programma?             Er is een groot tekort aan hoveniers. Wij willen jou de kans geven om binnen een hele korte tijd aan de bak te gaan! Groen Uitzendburo werkt voor dit traject samen met het UWV, school Zone.college en Opleidingscentrum Groene Veluwe. Door de goede samenwerking en daardoor lage kosten voor de kandidaat kan iedereen die dat wil zich omscholen tot aankomend hovenier.

Schoolgeld                                                  De kosten van de opleiding zijn €2.975,- exclusief BTW. Dit wordt voor je betaald door het UWV vanuit het scholingsbudget en door Groen Uitzendburo.

Reiskosten worden vergoed wanneer de enkele reis meer dan 10 kilometer is naar je opdrachtgever.