Samenwerkingsovereenkomst Zone.college en Groen Uitzendburo

1 november 2021

Op 29 oktober ondertekenden Jack de Reus namens Zone.college en Ilona Hendriks-Van Triest en Abiam van Triest namens Groen Uitzendburo een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over het aanbod van leerwerktrajecten voor omscholing naar het beroep hovenier.

Jack de Reus, directeur Groei.zone bij Zone.college: “We onderstrepen met deze overeenkomst het belang van een goede samenwerking. Vorig jaar startten we een project, waarbij we met meerdere partijen om de tafel zaten voor het kunnen aanbieden van een passend leerwerktraject voor mensen die snel aan de slag willen in de groene sector. Branchevereniging VHG en het UWV waren ook bij dit project betrokken. We zijn erin geslaagd om met elkaar een mooie pilot te draaien. Het concept, bestaande uit een leerperiode van maximaal drie maanden en een werkperiode van minimaal zes maanden, werd goed ontvangen. Alle deelnemers hebben een goede werkplek gekregen.”

Abiam van Triest, mede-eigenaar van Groen Uitzendburo: “Vanuit klantbehoefte gingen wij de uitdaging aan om het bijna onmogelijke mogelijk te maken. Vakmensen waren nauwelijks meer te vinden, dan creëren we toch mogelijkheden om toch aan de vraag te voldoen?! Ik ben trots op het omscholingstraject wat we nu kunnen aanbieden. Het is een traject met veel praktijklessen. Op onze praktijkdag op woensdag 17 november laten we mensen graag kennismaken met het hoveniersvak en het leerwerktraject, dat we samen met Zone.college aanbieden.”

De praktijkdag vindt plaats bij Opleidingscentrum Groene Veluwe aan de Tongerenseweg 116 in Epe en start om 10 uur. Bezoek groen-uitzendburo.nl voor meer informatie en aanmelden.

Ilona Hendriks-Van Triest (Groen Uitzendburo), Jack de Reus (Zone.college) en Abiam van Triest (Groen Uitzendburo) tekenen de nieuwe overeenkomst.